Biokinetik

Categorii: | Cabinete fizioterapie |
---|---|
Adresa: | Str. Ion Campineanu, Nr.29, Bl6, Sc. B, Ap.41, Sector 1, Bucuresti, Bucuresti, Centru, Sector 1 |
Telefon: | 0720823883 |
Web: | http://www.biokinetik.ro |
Descriere
Gimnastica medicala tine de o stiinta mai complexa numita kinetologie. Aceasta din urma se ocupa cu observarea, inregistrarea si analizarea modului in care se produce miscarea si eventual, daca exista deficite, le corecteaza. Gimnastica medicala este cunoscuta si sub numele de “kinetoterapie” insa acest termen este cumva incomplet. Termenul de “gimnastica medicala”, spre deosebire de cel de “kinetoterapie”, presupune in plus si o parte importanta de prevenire a diferitelor afectiuni ale sistemului locomotor. Activitatea fizica pe care se bazeaza gimnastica medicala, nu numai ca recupereaza sau intretine sistemul locomotor, ea are si alte scopuri foarte importante. O persoana care isi reduce mult activitatea fizica din cauza unei deficiente fizice, va suferi din mai multe puncte de vedere.Inactivitatea afecteaza metabolismul, respiratia si circulatia sangelui. De asemenea, inactivitatea determina o scadere a rezistentei organismului fata de boli. Efectele benefice ale gimnasticii medicale in ce priveste starea generala de sanatate au fost demonstrate de sute de ani.
Fizioterapeutii sun pregatiti sa identifice diferitele minusuri care apar in biomecanica normala a organismului uman. Ei decid daca vor lucra tintit asupra anumitor segmente sau daca este necesara gimnastica medicala pentru intreg sistemul locomotor (muschi, articulatii, ligamente si tendoane). Kinetoterapeutii pot sa aiba un rol important in reducerea stresului si ajuta organismul sa functioneze fara durere si astfel amelioreaza calitatea vietii mai ales pentru persoanele bolnave, dar si pentru persoanele sanatoase care au nevoie doar de gimnastica medicala de intretinere si de prevenire.
FIZIOTERAPIE – Tratam afectiuni precum spondiloza cervicala, discopatie lombara, hernie de disc, tendinita, entorse, dureri musculare, atrofii musculare, pinteni calcaneeni, osteofite, gonartroza, coxartroza, scolioza, leziuni de menisc, fractura, luxatie,periartrita scapulohumerala (PSH), umar dureros, umar blocat. Fizioterapia este o metoda simpla, neinvaziva si lipsita de efecte adverse.
Electroterapie (ultrasunet, curenti diadinamici, curenti intereferentiali, laser, TENS,curenti trabert etc) este una din cele mai utilizate metode de fizioterapie cu ajutorul careia se pot trata o gama larga de afectiuni:
– durere (nevralgie, cefalee, mialgie, durere postoperatorie);
– afectiuni ortopedice (artrite, tendinite, contuzii, pinteni calcaneeni);
– afectiuni ale coloanei vertebrale (hernie de disc, discopatie lombara sau toracala, spondiloza cervicala, lombalgie);
– tratamentul edemelor, contracturi musculare.
Electroterapia este o forma de terapie fizicala, de tip conservator care utilizeaza diferite forme de curenti electric (curent galvanic, curent de joasa frecventa, curent de medie frecventa) si diverse forme de energie derivate din curentul de inalta frecventa (unde scurte, microunde, ultrasunet, radiatii infrarosii, ultraviolete si laser) sau de joasa frecventa (campuri magnetice). Acestea sunt destinate ariei curative si programelor de recuperare functionala in diverse patologii, cu o aplicatie particulara pentru patologia locomotorie. Aceasta forma de terapie utilizata si in tratamentul artrozelor, nu poate corecta verigile etiologice dar poate ameliora si controla :
– elementele fiziopatologice (inflamatie, edem, hipotonie, hipotrofie musculara, hipersimpaticotonie durere);
– elementele clinice, simptomatice si functionale (durere, contractura musculara, redoare articulara etc.);
– sistemele de retroactiune biologica, utilizand circuite de tip „feed-back”.
Tipurile de electroterapie frecvent indicate si utilizate in tratamentul coxartrozei si gonartrozei precum si principalele efecte sunt:
a . GALVANOTERAPIA – utilizeaza curentul continuu (curent galvanic);
b . CURENTII DE JOASA FRECVENTA
c . CURENTII DE MEDIE FRECVENTA
d . TERAPIA CU INALTA FRECVENTA
e . TERAPIA CU ULTRASUNETE
Sectiune speciala din electroterapia de inalta frecventace utilizeaza in scop terapeutic vibratiile mecanice produse de un cristal piezoelectric sub actiunea unui curent de inalta frecventa (efect piezoelectric inversat).
Masajul este o prelucrare a partilor moi ale corpului realizata prin actiuni manuale sau mecanice, efectuat in scop fiziologic sau curativ. Masajul mai poate fi executat pe pielea umeda sau pe pielea uscata, situatie in care, in substantele folosite pot fi incorporate substante farmacologic active, ce pot patrunde prin bariera tegumentara sau nu se aplica nici un fel de ingrediente (masajul simplu, efectuat in scop fiziologic si igienic).
Masajul are drept principale efecte: miorelaxarea, decontractura musculara si sedarea sau efectul excitant, stimulator, tonicizant. Masajul poate fi partial (local sau locoregional) sau general.
Efectele masajului terapeutic:
– elimina substantele toxice din sange,
– combate oboseala,
– activeaza circulatia si imbunatateste schimburile nutritive,
– reface tesuturile uzate,
– determina cresterea elasticitatii si a celorlalte proprietati musculare,
– vindeca migrenele si cefaleea,
– reduce stresul,
– inlatura depresiile si insomniile,
– influenteaza favorabil capacitatea de concentrare,
– diminueaza ansietate,
– creste flexibilitatea.
Spune-ti parerea