Cauta:
in

Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA

Categorii: Spitale
Adresa: Calea Floreasca, nr. 8, Bucuresti, Floreasca, Sector 2, Sector 1
Telefon: 021.599.23.00, 021.599.23.08
Fax: 021.599.22.57
Web: http://www.urgentafloreasca.ro/

Descriere

In ziua de 5 mai 1934 a luat fiinta initial chiar in cladirea "Salvarii" - ulterior intr-o cladire distincta - Spitalul de urgenta din Bucuresti, Romania.

"Ideea infiintarii unui spital de urgenta, spunea doctorul, Nicolae Minovici in discursul de inaugurare, ne-a preocupat imediat dupa razboi...

... Ne-am decis sa infiintam acest serviciu de urgenta bazati pe urmatoarele constatari facute pe baza statisticilor intocmite:

intr-adevar, statisticile anuale ale Societatii de salvare in timp de 27 de ani ne arata ca din 100 de intoxicatii, gratie ajutorului dat numai de Salvare si interventiei ei rapide, 80-90% sunt salvati, pe cand in ceea ce priveste accidentele care au nevoie de interventii chirurgicale imediate, la cap, la torace, abdomen sau membre, mortalitatea este de aproape 70-80% neexistand dupa-amiaza si noaptea un spital disponibil in activitate continua.

Spitalul acesta nu e facut in spirit de a concura pe celelalte, din contra le completeaza si se pune la dispozitia tuturor chirurgilor si bolnavilor pentru un ajutor eficace si urgent".



Gratie spiritului de organizare al doctorului Nicolae Minovici, spitalul a fost utilat cu cea mai moderna aparatura de pe atunci si aceasta tot gratie mijloacelor sale miraculoase, caci, desi la cererea lui, Primaria si Asigurarile sociale s-au inscris cu subventii de cate un milion iar Posta cu cinci sute de mii de lei, numai Ministerul Sanatatii si-a depus cotizatia. Mai mult inca, Primaria a refuzat sa ofere gratuit apa si lumina.

Spitalul de urgenta care era administrat de Societatea de salvare functiona incepand de la ora 14 pana dimineata la ora 6, dar aceasta nu insemna ca daca era adus un accidentat grav, nu era primit si in afara acestor ore.

Directia tehnica a Spitalului de urgenta a fost incredintata chirurgului profesor dr. Iacobovici, ajutat de sapte medici chirurgi, sapte interni studenti in medicina sau chiar medici care nu-si terminasera internatul, surori de caritate si personal sanitar auxiliar.

intregul personal medical lucra gratuit si era la dispozitie la orice ora din noapte ar fi fost solicitat. De asemenea, spitalul de urgenta era pus si la dispozitia facultatii de medicina pentru studentii ce doreau sa-si completeze cunostintele medicale de chirurgie.

Spitalul de urgenta, pus in serviciul celor multi, a functionat, in conformitate cu deviza adoptata de Societatea de salvare, inspirata de doctorul Nicolae Minovici:

"Totdeauna si tuturora gata pentru ajutor".

Pareri (1)

  • Zeynep / Joi, 3 Decembrie 2015, ora 13:14

    am o problema cu modul in care preulcrezi tu pozele, dar ce sa zic, o tine de gust. Imi place poza #14, dar mergea bineinteles cu DOF mai mare. #1 avea mare potential, ai stricat-o la prelucrare >:P.

    am o problema cu modul in care preulcrezi tu pozele, dar ce sa zic, o tine de gust. Imi place poza #14, dar mergea bineinteles cu DOF mai mare. #1 avea mare potential, ai stricat-o la prelucrare >:P.

Spune-ti parerea

Regenerare cod
Copyright © 2001-2025, iMedia Plus Group. Toate drepturile rezervate. Contact | Termeni si conditii