Sport Med Center

Categorii: | Masaj, Cabinete kinetoterapie, Cabinete medicina fizica, Cabinete psihologie, Cabinete fizioterapie |
---|---|
Adresa: | Bld Ion Ionescu de la Brad nr. 5, demisol, Bucuresti, Baneasa, Sector 1 |
Telefon: | 031.805.99.70 |
Fax: | 031.805.99.70 |
Web: | http://www.sportmedcenter.ro/ |
Descriere
Sport Med Center este o clinica de recuperare medicala, in care veti intalni trei specialitati: recuperare medicina fizica si balneologie, nutritie si acupunctura. Noi ne ocupam de durerile musculare sau articulare, cele care apar atat din cauza lucrului in fata calculatorului, cat si datorate sedentarismului, dar si de problemele legate de greutate. La noi le veti rezolva.La clinica medicala Sport Med Center veti gasi:
•Cabinet recuperare medicina fizica si balneologie: Diagnosticheaza si trateaza afectiuni care tin de sfera ortopedie, neurologie, neurochirurgie, cardiologie, endocrinologie etc. Cu alte cuvinte, medicul de recuperare diagnosticheaza si trateaza dureri articulare, musculare, realizeaza un plan de recuperare in diagnostice neurologice, ortopedice, cardiologice etc.
•Cabinet nutritie: Ne invata sa ne hranim cat mai sanatos, sa aratam cat mai bine, sa invatam sa mancam. Ne ajuta sa slabim, sa fim multumiti de noi insine dar si sa dam randamentul maxim in cursul unei zile.
•Sala kinetoterapie: Kinetoterapia reprezinta terapia prin miscare, in care se creaza un plan de tratament personalizat in functie de afectiunea fiecarui pacient in parte. Exercitiile recomandate vor fi corectate de fiecare data de catre o persoana specializata. Sala de kinetoterapie este dotata cu aparatura de buna calitate cuprinzand biciclete ergonomice, banda de alergat, aparate multifunctionale silentioase, gantere, greutati, spaliere, saltele etc. Tot in aceasta sala se practica si kinetoprofilaxia (aici se previn afectiunile care pot aparea in cursul vietii). Aceasta tehnica a inceput sa capete avant si in tara noastra pentru ca se stie ca este mai usor sa previi decat sa tratezi.
•Sala fizioterapie: Sala de fizioterapie este generoasa cuprinzand opt paturi si aparatura de specialitate. Mentionam aparatul de laser, ultrasunet, unde scurte, combine de curenti si ultrasunet, electrostimulare, termoterapia etc. Afectiunile osteo-articulare, afectiunile musculare, problemele de coloana sunt tratate cu success. Dintre afectiuni mentionam: spondiloza, poliartrita scapulohumerala, hernia de disc, lombalgia, lombosacralgia, lombosciatica, coxartroza, gonartroza, afectiuni ale meniscului si ligamentelor, entorse etc.
•Sala masaj terapeutic: In sala de masaj terapeutic se completeaza tratamentul din salile de fizioterapie si de kinetoterapie. Se foloseste in tratarea sau prevenirea diferitelor afectiuni osteoarticulare sau musculare.
ü- creeaza relaxare generala in organism;
ü- elimina durerile de cap si de gat;
ü- atenueaza durerile si crampele musculare;
ü- micsoreaza presiunea sangelui;
ü- imbunatateste circulatia sangelui si a limfei;
ü- ajuta la eliminarea toxinelor din organism;
Sala acupuntura: Acupunctura este una din ramurile medicinei traditionale chinezesti alaturi de fitoterapie, masaj si gimnastica energetica. In China, acupunctura este considerata o adevarata arta a vindecarii. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, acupunctura (sau terapia cu ace) poate fi folosita in 104 afectiuni dintre care afectiuni digestive, ginecologice, afectiuni care tin de nutritie si de metabolism sau chiar anumite dezechilibre endocrine cu manifestari evidente sau lente. De asemenea, acupunctura poate trata si afectiunile din sfera hepato-biliara sau afectiuni reumatice.
•sala masaj limfatic: Drenajul limfatic este un complex de tehnici manuale, utilizate pentru facilitarea eliminarii lichidelor in exces, pe care limfa le aduna si purifica, odata cu traversarea ganglionilor, inainte de a intra in circuitul sanguin. Drenajul limfatic este metoda estetica dar se foloseste si in afectiuni reumatismale, circulatorii, traumatologie, ulcere varicoase, arsuri sau escare etc. Drenajul limfatic are si contraindicatii, motiv pentru care este important sa se consulte un medic inainte de a se apela la aceasta procedura.
•Sala masaj reflexogen: Reflexoterapia este o alta forma de masaj care se practica in clinica noastra si reprezinta tratamentul prin masaj al punctelor reflexe diagnosticate ca fiind dureroase, sensibile. Aceasta tehnica faciliteaza circulatia sanguina si transportul toxinelor spre organele de detoxifiere. Masarea zonelor reflexogene pe parcursul mai multor sedinte, implica fisurarea cristalelor de toxine pe care circulatia sanguina le va trimite catre organele care le elimin. Este o tehnica care poate fi aplicata profilactic sau curativ la toate categoriilde de varsta in afectiuni acute sau cronice. Este o metoda neinvaziva si total lipsita de toxicitate.
•cabinet consiliere psihologica: Consilierea psihologica este dedicata unei arii foarte largi de probleme – se poate face apel la consiliere atunci cand exista dificultatea de a lua o decizie cu privire la cariera, atunci cand se schimba locul de munca sau domiciliul, atunci cand intervine o noua relatie etc. Principalul scop al consilierii psihologice este rezolvarea de probleme de natura emotionala sau interpersonala. Ca urmare, consilierea este cea care pune la dispozitia persoanei o serie de instrumente pentru a depasi dificultatea. Consilierul va ajuta persoana cu care lucreaza sa dobandeasca o mai buna autocunoastere, capacitati de comunicare mai eficiente, sa isi modifice unele comportamente problematice sau modele dezadaptative de gandire, sa isi amelioreze emotiile negative cat si consecintele determinate de diferite traume, sa isi insuseasca anumite strategii de adaptare, sa previna aparitia unor probleme si sa isi mentina starea de sanatate mentala.
•Grupuri lamaze: Sunt 12 ore de curs (exemplu: 3 ore sambata si 3 ore duminica, pauza un week-end, apoi iara 3 ore sambata si 3 ore duminica) care constau in discutii, lucru activ si oferirea de informatii despre:
- sarcina (schimbari, pozitii de confort, alimentatie)
- travaliu (ce este?, etapele, suport afectiv, modalitati de confort, respiratie , tehnici de relaxare)
- nasterea naturala (ce se intampla?, ce face mama?, pozitii pentru nastere, respiratie, primirea de suport afectiv)
- nasterea prin cezariana (ce se intampla? cand este necesara? pregatire pentru cezariana , recuperarea postoperatorie)
- perioada post-natala - prima luna (pregatirea pentru bebe, alaptarea, ingrijirea, somnul, relatia cu bebe)
- viata de cuplu post - nastere (relatia dintre parteneri, timpul petrecut unul cu celalalt, relatia sexuala etc.)
•Grupuri de suport pentru mamici: Vizeaza mamici ce au copii pana in 2 ani (dar pot participa si cele cu copii pana in 4 ani). Urmaresc sa abordez in grup teme ce raspund la probleme precum urmatoarele:
üNu stiu cum sa am grija de bebe; sunt tot timpul ingrijorata, stresata, plictisita; imi vine mai mereu sa plang, sa tip, sa plec de acasa
üOare imi educ bine copilul?; primeste suficient lapte?; il alaptez cum trebuie?; il voi putea feri de rele?
üSimt ca trebuie sa am grija de toti, dar de mine cine are grija?; mama nu ma respecta, nu asculta si nu urmeaza deciziile mele; soacra ma critica tot timpul;üCopilul plange mai tot timpul; Oare copilul meu e prea gras/ slab?; nu vrea sa ia suzeta; nu doarme bine/ doarme prea mult; ii dau dintii si nu mai mananca, ce fac?’ü- Ma simt vinovata mai mereu; sotul nu ma intelege; ü In acest grup poate veni orice mamica insotita, sau nu, de ingerasul ei. In grup nu va fi nimeni criticat sau judecat. Intalnirile se vor a oferi un sprijin si idei noi, dar si de descoperire de noi resurse, de incredere in sine, de puterea de a vedea problemele si din alte unghiuri, de a se descoperi fiecare pe sine si pe bebe, de a invata unele de altele.
•Tratamentul obezitatii prin kinetoterapie: Tratamentul este format dintr-un complex de exercitii, marea majoritate cardio. Prima parte a programului cuprinde eliminarea apei si grasimilor din organism, iar partea secunda este formata din tonifierea musculaturii zonelor deficitare. Lucram cu aparate ca bicicleta ergonomica si banda de alergat (nu se alearga).
•Tratamente anticelulitice: Electrostimularea detine un rol important in acest proces, creme de termosudatie, infolierea si masajul completand programul prestabilit. Electrostimularea este o procedura sigura si simpla prin care micro-curentii sunt aplicati pe fibrele musculare ale zonei de tratament stimulandu-le si facandu-le sa lucreze. Acest gen de tratament inlatura grasimea nedorita, imbunatateste aspectul personal, intareste si defineste musculatura, inlatura stresul si durerile musculare etc.
•Miscare si muzica: La clinica medicala Sport Med Center va asteapta cea mai iubita si apreciata profesoara de gimnastica aerobica: Larisa. Din septembrie va asteptam sa ne distram impreuna!
•Masaj anticelulitic: Masajul anti-celulitic este una din cele mai bune solutii de a scapa de “coaja de portocala" afectiune atat de intalnita astazi. Acest tip de masaj se efectueaza local, in zonele afectate de celulita. Masajul se face de obicei pe solduri, picioare, fese, abdomen. Se folosesc creme sau uleiuri, pentru a spori efectul acestuia. Tot in acest scop se fac impachetarile cu creme reci sau calde, uleiuri anticelulitice. Scopul impachetarilor este anticelulitic si de pierdere in greutate. Asociat cu masajul, rezultatele sunt vizibile in cateva saptamani.
•Masaj anticelulitic cu ventuze: Reprezinta o aplicare noua a unei tehnici stravechi. Se folosesc ventuze ca cele ale bunicii. Cu ajutorul unei pompe de vid, se scoate aerul din ventuza aplicata pe piele si in functie de tensiunea din ventuza care poate fi mai mare sau mai mica in functie de rezistenta pacientului, aceasta se poate plimba pe zona care are o problema. Efectul este foarte rapid ventuza masand in mod uniform grupa musculara.
•Masaj facial: Este un alt tip de masaj aplicat cu succes in clinica noastra, el tonificand tenul, dandu-i un aspect sanatos. Dar pentru a obtine aceste efecte, masajul nu trebuie facut la intamplare. Prin masajul facial, se mentine supletea pielii, sunt stimuleaza functiile glandelor sebacee, se tonifica muschii fetei si se indeparteaza stratul de celule moarte de pe suprafata pielii.
•Masaj de relaxare: Masajul poate sa stimuleze sau sa calmeze o persoana , in functie de ritmul si de profunzimea cu care se aplica manipularile diferitelor grupe musculare. De aceea masajul poate sa faca o persoana sa se simta vioaie, energica dupa masaj sau, dimpotriva, sa se simta relaxata si somnoroasa. Masajul poate atenua tensiunea, stresul, poate calma durerile aparute in cursul zilei din cauza pozitiilor vicioase , sa relaxeze muschii incordati si sa indeparteze starea de apatie, stresul. Masajul, ne da o senzatie de bine. Prin masajul de relaxare corpul este ajutat sa elimine toxinele, conducand astfel la imbunatatirea circulatiei sangelui si a limfei, dezvolt area amplitutinii de miscare la nivelul articulatiilor avand ca efect imediat eliminarea tensiunii musculare. Masajul induce o stare mentale pozitive, micsoreaza anxietatea si depresia, imbunatateste capacitatea de concentrare si creeaza stari de relaxare profunda, inlatura somnolenta din timpul zilei si insomnia. Masajul de relaxare este o modalitate de care pot beneficia oameni de toate varstele, de la nou-nascuti si pana la persoane de varsta a treia. Se practica din cele mai vechi timpuri, inca de catre “doftoroaiele satului”. Efectele benefice se vad imediat.
Si nu in ultimul rand, cand ne veti calca pragul pentru prima oara, va veti intoarce cu siguranta caci ne veti indragi. Aici veti intalni oameni noi, cu aceleasi preocupari ca ale dumneavoastra. Preocuparea pentru propria persoana. E atat de bine cand va dedicati o ora din timpul unei zile strict pentru dumneavoastra.
Spune-ti parerea